Informatie
Het schooladoptieplan “Doe Effe Normaal” (SAP) is een lesprogramma dat in groep 7 & 8 van het basisonderwijs wordt gebruikt. De lessen worden verzorgd door wijkagenten die scholen "adopteren". Door grote reorganisaties en wijzigingen in prioriteiten en bezuinigingen bij de politie waren er nog maar weinig "Schooladoptie-agenten" beschikbaar. Door een blijvende vraag naar het lesmateriaal was er voor gekozen de lessen beschikbaar te maken via deze website. Inmiddels is er een doorstart gemaakt en is er dit jaar 2022 -2023 weer een pilot op verschillende scholen met 6 lessen, 3 voor groep 7 en 3 voor groep 8.
Lesmateriaal
Elke lesbrief begint met een verhaal, waarin het thema wordt aangekaart. Daarna volgen korte hoofdstukjes met heldere informatie en tal van opdrachten. Vervolgens maken de kinderen een eindtoets en is het tijd voor een klassikale discussieopdracht. Na de lessen kunnen de kinderen aan de slag met opdrachten als een enquête houden, krantenknipsels verzamelen of een schoonmaakactie organiseren. Bij elke les behoort een handleiding. Hierin staan didactische aanwijzingen en tips om de les zo goed mogelijk te kunnen geven. Bovendien is er ruim aandacht voor didactische achtergrondinformatie. Natuurlijk is het voor de kinderen altijd leuk en indrukwekkend als u een ervaringsdeskundige uit uw regio uitnodigt hun verhaal voor de klas te doen.....
Winkelwagen
Onder de link "Lesmateriaal" vindt u de beschrijving van de lessen en de verschillende beschikbare artikelen. U kunt daar kiezen voor verschillende aantallen en opties. Voor een groter prijsvoordeel kunt u natuurlijk samen met andere gemeenten, korpsen, scholen of instanties bestellen.
Let op: Momenteel zijn bestellingen via de website niet mogelijk.
Indien u interesse heeft in de Doe-Effe-Normaal lessen en lesmaterialen kunt u contact opnemen via "contact" onderaan deze pagina.